SYSTEEMCOACHING

Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan? Wil je meer inzicht krijgen in je blokkades, je patronen of lichamelijke klachten? Of wil je meer vanuit jouw kracht handelen? Opstellen is een manier die jou hierbij kan helpen. Het is een krachtige tool die snel inzicht geeft in onbewuste patronen en in familieverhoudingen. Dat kan mogelijk antwoorden geven op je vragen. 


Wat is systemisch werk?

We leven allemaal in systemen zoals onze families. Met opstellingen – een onderdeel van systemisch werken – kan je onbewuste patronen zichtbaar maken. Veel van deze onbewuste patronen, gedragingen en overtuigingen vinden hun oorsprong in systemen waarin je bent opgegroeid. Vaak neem je bekrachtigende en beperkende patronen, uit loyaliteit naar je gezin van herkomst, met je mee. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen (bijvoorbeeld in je relatie, je gezin, vriendenkring of je werk) en die kunnen daar effect op hebben.

Werkwijze

Als holistische systeemcoach/opstellingen begeleider werk ik 1-op-1 en in groepen. Tijdens de sessie(s) gaan we aan de slag met jouw vraag: waar wil je in deze opstelling naar kijken; wat wil je nader onderzoeken?   

Hierbij staan bewustwording van jouw eigen gevoelens, emoties, lichaam en wilskracht centraal. Dit zodat jij je kan uiten, op jezelf kan vertrouwen en die stappen zet die nodig zijn om je gelukkiger te voelen. Mijn kracht is dat ik écht contact met je maak, je zie en hoor en een vertrouwelijke band opbouw. Door mijn oprechte interesse, verbindende vermogen en mijn energie kom je (letterlijk) in beweging. 

Mijn werkwijze is per persoon verschillend, omdat ik afstem op jouw vraag en behoefte. Hierbij maak ik gebruik van methodieken uit Familie- en organisatieopstellingen, Voice Dialogue, systemisch werk via het lichaam en/of uit de Identiteitsgerichte psychotrauma therapie (IoPT).

Traject

We maken kennis tijdens een vrijblijvend gesprek van ongeveer 30 minuten. Dit kan telefonisch of in mijn praktijk met een lekkere kop koffie of thee in Amsterdam-Oost.  

Als we beiden zeggen ‘Ja, dit is een match!’ plannen we onze eerste opstellingen-sessie in.

Afhankelijk van jouw wens werken we per keer of via een pakket van bijvoorbeeld drie, zes of acht sessies. Deze duurt gemiddeld zo’n 90 minuten en tijdens de laatste sessie is er ruimte voor een evaluatie.

NIEUWSGIERIG? VRAGEN? KENNISMAKEN?

Ben je nieuwsgierig? Heb je nog vragen? Óf wil je kennismaken? Neem contact met me op via hallo@louiseoldeman.com of bel me op 0642486162. Ik beantwoord je vragen graag!

Benieuwd waarom ik doe wat ik doe? Dat lees je hier!

ANDEREN OVER LOUISE:

'Voor de eerste keer heb ik onder de begeleiding van Louise een IoPT opstelling gedaan. Het weekend daarvoor had ik een vervelende interactie met iemand gehad waar ik graag meer inzicht over wilde. Tijdens de opstelling voelde Louise haarfijn aan wanneer ik nog iets dieper kon gaan en stelde hierin de juiste vragen om echt mijn gevoel te laten spreken. De opstelling vond ik heel erg bijzonder. In korte tijd maakte ik een 'reis door mijn leven'. Van 6 jarig meisje tot de vrouw die ik nu ben. Ik voelde het traumadeel, het overlevingsdeel en het gezonde volwassen deel in mezelf. Door bewust stil te staan bij deze drie delen in mezelf merk ik dat ik deze in mijn leven nu sneller kan herkennen. Vanuit dit bewustzijn kan ik dan stil staan bij wat mijn innerlijk kind eigenlijk écht nodig heeft en vanuit daar handelen vanuit mijn gezonde volwassen deel. Dit is iets wat ik meeneem uit deze sessie. Ik kijk ernaar uit om dat aangekeken deel dieper te integreren. Mijn ervaring met de werkwijze van Louise is dat mijn eigen gevoel en lijf leidend zijn. 'Eigen-wijsheid' heb ik haar eens horen zeggen. Iets wat ik niet alleen mezelf maar iedereen gun om meer mee in contact te staan. In dit proces is Louise een hele kundige en liefdevolle begeleider die ik van harte aanraad.'
Talin van Wijck
'Louise is een opsteller met tact, een groot invoelend vermogen en beschikt daarbij ook over de nodige humor. Dat maakt dat je je meteen op je gemak voelt. Ze navigeert in de sessies aan de hand van een intentie, die je bij aanvang formuleert. En tijdens de opstelling voelt ze heel subtiel in op de energie die loskomt om een veilige omgeving te creëren. Ze blijft daarbij heel goed buiten de persoonlijke ervaring van de cliënt (vult niks in) en stelt met name verdiepingsvragen. Hierdoor kwamen op een lichte, zelfs speelse manier, mijn thema’s en belastende emoties vrij terwijl er diepe stukken werden aangeraakt en wakker geschud. Dankzij de kundige begeleiding en zorgvuldige afronding van de sessie, viel alles heel natuurlijk en snel op z’n plek. In de avonden na de opstelling droomde ik veel. Diverse lagen passeerden nogmaals de revue en werden in mijn energetisch ladekastje geordend opgeborgen. Dank Louise! Het is een feestje om met je te werken.'​
Nicole Tulfer
48 jaar
'Louise begeleidt opstellingen helder, doortastend en uitnodigend, prikkelend. Met haar directe en doortastende manier van werken weet je zeker dat je met haar de (verrassende) inzichten kunt verkrijgen waar je naar op zoek bent terwijl je voelt dat dit altijd een eigen keuze is.'
Willemijn Thiel
46 jaar

Aangesloten bij: