Perfect Spot

Kindercoaching

Wil jij dat je kind weer kind kan zijn? Kan spelen en onderzoeken? (Zelf)vertrouwen heeft en dat het merkt dat zij/hij gezien wordt? Dat het grenzen aangeeft en grenzen respecteert. Dat het kan groeien, tot bloei kan komen en zich kan ontspannen. Dat je kind zich positief ontwikkelt, zichzelf kan zijn en zich kan uiten?

Dit is wat ook ik ieder kind gun! En dit is de basis van waaruit ik werk.

 

werkwijze

Als holistische kindercoach kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft voor haar/zijn ontwikkeling. Hierin spelen vertrouwen en veiligheid een belangrijke rol. Je kind en ik werken aan emoties, gevoelens en gedachten die op dat moment spelen. Spelenderwijs ga ik samen met je kind op ontdekkingsreis, op zoek om het onbewuste bewust te maken. Ik begeleid je kind naar diens eigen kracht. 

Samen met jou als ouder stellen we tijdens de intake doelen, na afstemming met je kind gaan we daaraan werken. Hierbij staan bewustwording van eigen gevoelens, emoties, wilskracht en lichaam van je kind centraal. Dit zodat zij/hij zich leert uiten. Op zichzelf kan vertrouwen en die stappen zet die nodig zijn om zich gelukkiger te voelen. Mijn kracht is dat ik écht contact maak, je kind zie en hoor en een vertrouwelijke band opbouw. Door mijn oprechte interesse, verbindende vermogen en mijn energie komt je kind (letterlijk) in beweging. 

Mijn werkwijze verschilt per kind omdat ik het belangrijk vind om af te stemmen op jouw kind en jouw vraag. Hierbij maak ik gebruik van bewegings- en lichaamsgerichte methodes (zoals systemisch werk (ook via het lichaam), IoPT opstellingen, karate, meditatie, yoga en zelfverdediging) en ook van creatieve werkvormen (zoals spelletjes en tekenen). Graag werk ik – als het weer het toelaat – zoveel mogelijk buiten in de natuur.

Ik begeleid veel kinderen van gescheiden ouders en topsporters. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik als geen ander hoe het is om kind te zijn van gescheiden ouders. En weet ik door mijn opleidingen hoe het proces verlicht kan worden.

jij als ouder

Vaak begeleid ik ook ouders/ een ouder, (doormiddel van systemisch werk, gezinsopstelling, IoPT opstellingen, Voice Dialogue en NLP). Dit heeft een grote toegevoegde waarde omdat kinderen vaak hun ouders imiteren (en thema’s van hen overnemen). 

traject

Via een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun jij als ouder mij en mijn werkwijzen leren kennen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Dit kan telefonisch of bij een lekkere kop koffie of thee in mijn praktijk in Amsterdam-Oost.

Het is van essentieel belang dat iedereen die bij de opvoeding betrokken is, akkoord geeft om met het kind te werken.

Als we allemaal zeggen: “Ja, dit is een match!’ plannen we ons intake in.

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een pakket hieronder. Een sessies duurt 50 minuten.

We starten met een ouder en kind gesprek tijdens de intake. Aan het einde van het traject (en soms tussendoor) is er ruimte voor een evaluatie (dit doen jij als ouder(s) en ik samen).

pakketten

WIJ WERKTEN AL SAMEN:

Voor een aantal kinderen werk ik samen met instanties als De Jeugd- & Gezinsbeschermers, CareHouse en hun scholen.

 

Gun jij je kind:

  • dat het zichzelf kan zijn en zich kan uiten
  • meer zelfliefde en (zelf)vertrouwen
  •  meer kracht en grip op eigen leven
  •  haar/zijn eigen ontwikkeling
  • meer plezier?

Kies dan voor mijn kindercoaching.

NIEUWSGIERIG? VRAGEN? kennismaken?

Ben je nieuwsgierig? Heb je nog vragen? Óf wil je kennismaken? Neem contact met me op via hallo@louiseoldeman.com of bel me op 0642486162. Ik beantwoord je vragen graag!

Benieuwd waarom ik doe wat ik doe? Dat lees je hier!

ANDEREN OVER LOUISE:

'Ik vind het altijd zo leuk met Louise, daar kan ik lekker gek mee doen. Als een aapje klim ik in bomen. Soms vind ik dat een beetje eng… Maar echt alleen als ik heel hoog boven in een boom zit en naar beneden kijk. Als Louise mij dan vraagt waar ik dat enge gevoel in mijn lichaam voel, dan weet ik dat nu al veel sneller. Gewoon dat het een beetje zo trilt in m’n borst en buik, zeg ik dan. Ik durf nu op school ook veel meer te zeggen als ik iets niet leuk vind. En ik vind mijzelf minder stom, zelfs eigenlijk best wel leuk!'
Boet, 8 jaar
'Ik vind het zo bijzonder wat Louise doet. We hebben haar gevraagd voor kindercoaching, omdat we graag zien dat Stijn (8 jaar) op een andere manier met zijn emoties om kan gaan en ook een positiever zelfbeeld krijgt. Stijn is een slim en gevoelig jongetje. Hij legt zijn lat hoog en is erg streng voor zichzelf als iets niet meteen lukt. Elke keer kijkt hij er zo naar om Louise weer te zien. Hij leert zijn emoties op te sporen en te benoemen, voordat ze hem overweldigen. Ook leert hij zijn grenzen te bewaken. Louise maakt veel gebruik van de middelen en situaties die ze tijdens de sessies (ook buiten) tegenkomt. De sessies hebben de prefecte mix van fun, creativiteit, vertrouwen, fysieke activiteit en ruimte voor emoties. Stijn heeft al veel geleerd tijdens de sessies en dat merken wij niet alleen thuis. Ook op school zijn ze onder de indruk van de sprongen die hij al gemaakt heeft!'
Carolien, moeder van Stijn
'Ik ben heel blij met Louise als kindercoach. Tijdens de scheiding gebeurde er veel en ik zag dat mijn dochters het moeilijk hadden. Lotte (9 jaar) had veel last van woedeaanvallen. En Sophie (10 jaar) had faalangst, een laag zelfvertrouwen en ze gedroeg zich vaak als een volwassene. Na een aantal sessies bij Louise merkte ik verschil. Ik kan nu met Lotte in gesprek over haar emoties, ze heeft geen woedeaanvallen meer gehad en kan haar boosheid op een andere manier uiten. Ook bij Sophie zie ik verschil: ze is weer gaan zingen, net als dat zij weer blije ‘uitspattingen’ heeft. Ze maakt stappen in het weer in zichzelf geloven en ze handelt meer vanuit haar gevoel.'
Joost, vader van Lotte en Sophie

Aangesloten bij: