Perfect Spot

Kindercoaching

Wil jij dat je kind weer kind kan zijn? Kan spelen en onderzoeken? (Zelf)vertrouwen heeft en dat het merkt dat zij/hij gezien wordt? Dat het grenzen aangeeft en grenzen respecteert. Dat het kan groeien, tot bloei kan komen en zich kan ontspannen. Dat je kind zich positief ontwikkelt, zichzelf kan zijn en zich kan uiten?

Dit is wat ook ik ieder kind gun! En dit is de basis van waaruit ik werk.

 

werkwijze

Als kindercoach kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft voor haar/zijn ontwikkeling. Hierin spelen vertrouwen en veiligheid een belangrijke rol. Je kind en ik gaan samen in gesprek om te praten over emoties, gevoelens en gedachten die op dat moment spelen.

Samen met jou als ouder stellen we doelen waarna je kind en ik daaraan gaan werken. Hierbij staan bewustwording van haar/zijn eigen gevoelens, emoties, wilskracht en lichaam, centraal. Dit zodat zij/hij zich leert uiten. Door mijn oprechte interesse, verbindende vermogen en mijn energie komen kinderen (letterlijk) in beweging, zodat ze zich weer gelukkiger kunnen voelen.

Mijn werkwijze verschilt per kind, omdat ik het belangrijk vind om af te stemmen met jouw kind en jouw vraag. Hierbij maak ik gebruik van bewegings- en lichaamsgerichte methodes (zoals meditatie, yoga, karate, zelfverdediging, massage en systemisch werk) en ook van creatieve werkvormen (zoals spelletjes, tekenen en schilderen).

Ik werk veel met kinderen van gescheiden ouders. Vaak begeleid ik ook een ouder, dit heeft veel toegevoegde waarde omdat kinderen vaak hun ouders na doen en thema’s van hen overnemen.

traject

Jij als ouder(s) maakt in een vrijblijvende intake kennis met mij en mijn werkwijze. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Dit kan met een lekkere kop koffie of thee in mijn praktijk in Amsterdam Oost op de Roomtuintjes 218. Vervolgens stuur ik een samenvatting van ons gesprek op met daarbij een passend voorstel en stappenplan. 

Het is van essentieel belang dat iedereen die bij de opvoeding betrokken is, akkoord geeft om met het kind te werken.

Als we allemaal zeggen: “Ja, dit is een match!’ plannen we ons eerste kindercoachgesprek in.

Afhankelijk van jullie wensen werken we per keer of via een pakket van bijvoorbeeld drie, zes of acht sessies. Deze sessies duren 1 ½ uur. Aan het einde van het traject is er ruimte voor een evaluatie.

WIJ WERKTEN AL SAMEN:

Voor een aantal kinderen werk ik samen met instanties als De Jeugd- & Gezinsbeschermers, CareHouse en hun scholen.

 

NIEUWSGIERIG? VRAGEN? SAMENWERKEN?

Ben je nieuwsgierig? Heb je nog vragen? Óf wil je samenwerken? Neem even contact met me op via louiseoldeman@gmail.com of bel me op 0642486162. Ik beantwoord je vragen graag!

Benieuwd waarom ik doe wat ik doe? Dat lees je hier!

ANDEREN OVER LOUISE:

'Ik ben heel blij met Louise als kindercoach. Tijdens de scheiding gebeurde er veel en ik zag dat mijn dochters het moeilijk hadden. Lotte (9 jaar) had veel last van woedeaanvallen. En Sophie (10 jaar) had faalangst, een laag zelfvertrouwen en ze gedroeg zich vaak als een volwassene. Na een aantal sessies bij Louise merkte ik verschil. Ik kan nu met Lotte in gesprek over haar emoties, ze heeft geen woedeaanvallen meer gehad en kan haar boosheid op een andere manier uiten. Ook bij Sophie zie ik verschil: ze is weer gaan zingen, net als dat zij weer blije ‘uitspattingen’ heeft. Ze maakt stappen in het weer in zichzelf geloven en ze handelt meer vanuit haar gevoel.'
Joost, vader van Lotte en Sophie