GEZINSOPSTELLING

Wil je meer rust binnen je gezin en met meer (zelf)vertrouwen en kalmte in het leven staan? Maak je je zorgen over de mentale of fysieke gezondheid van je kind? Of wil je meer inzicht krijgen in persoonlijke blokkades, patronen of lichamelijke klachten die er bij jou of je kind spelen?

Een familieopstelling met de ouder(s) en kinderen is een krachtige tool die snel inzicht geeft in onbewuste patronen en in familieverhoudingen. Wat mogelijk antwoorden kan geven op je vragen. 

WAT IS GEZINSOPSTELLING?

Een gezinsopstelling is een familieopstelling met de ouder(s) en kinderen om dat wat iedereen in het gezin toch eigenlijk al wel weet en voelt woorden te geven. Wat kan lijken op een soort toneelstukje. Tijdens deze opstelling gaan we kijken hoe iedereen in zijn vel zit. Hierdoor kan er meer rust en (onderlinge) verbinding ontstaan.

Vaak zijn psychische problemen, eetstoornissen of ander ongewoon gedrag bij kinderen en jongeren een onbewuste reactie op een verstoringen binnen het familiesysteem. Het vinden van een oplossing voor deze problemen vereist vaak een benadering op een dieper, onbewust niveau. Kinderen koesteren een onvoorwaardelijke liefde voor hun ouders, waardoor ze automatisch in actie komen wanneer het niet goed gaat met een van de ouders. Ze streven er altijd naar om de rust in het systeem te herstellen, bijvoorbeeld door te zorgen voor de ouder die hulp nodig heeft. Als dit te vaak gebeurt, kan het kind in een ongepaste positie terechtkomen, waarbij de rollen tussen kind en ouder omkeren, en de kleine voor de grote gaat zorgen.

Kinderen en jongeren reageren sterk op systemisch werk ze voelen intuïtief wanneer er verschuivingen plaatsvinden en wanneer dingen weer in balans zijn.

WERKWIJZE

Mijn werkwijze als holistische kinder/jongerencoach, systeemcoach is per persoon verschillend, omdat ik afstem op jouw(/jullie) vraag en behoefte. Tijdens de sessie worden alle gezinsleden, inclusief de jonge kinderen, uitgenodigd voor de opstelling. Tijdens dit proces hebben kinderen en jongeren altijd de vrijheid om te kiezen of ze actief willen deelnemen, liever willen observeren, of zelfs ondertussen in dezelfde ruimte iets anders willen doen.

Zelfs als kinderen niet actief betrokken zijn bij de opstelling, ervaren ze direct de impact ervan, zowel fysiek als mentaal, op diepere niveaus. Op deze manier kan het proces van heling en verlichting voor hen beginnen. Het belangrijkste effect voor kinderen komt voort uit het besef dat veel van de lasten niet bij hen horen, maar bij de volwassenen. Bovendien wordt duidelijk dat de ouders in staat zijn om deze lasten zelf te dragen. De natuurlijke ordening van ‘groot’ en ‘klein’ kan hersteld worden wanneer de dynamiek die het kind binnen het gezin volgt, helder wordt.

traject

We maken kennis tijdens een vrijblijvend gesprek van ongeveer 30 minuten. Dit kan telefonisch of via videobellen.  

Als we beiden zeggen ‘Ja, dit is een match!’ plannen we de gezinsopstelling in. Deze duurt gemiddeld zo’n 90 à 120 minuten. Voorafgaand aan deze sessie stuur ik een vragenlijst naar jou als ouder.

Vaak is de gezinsopstelling onderdeel van een coachtraject van jou en je kind. Na een gezinsopstelling kunnen er thema’s naar boven komen die jij als ouder(s) nog aan te kijken hebt. Als jij de behoefte voelt, dan kunnen wij hier individueel aan verder werken.

NIEUWSGIERIG? VRAGEN? kennismaken?

Ben je nieuwsgierig? Heb je nog vragen? Óf wil je kennismaken? Neem contact met me op via hallo@louiseoldeman.com of bel me op 0642486162. Ik beantwoord je vragen graag!

Benieuwd waarom ik doe wat ik doe? Dat lees je hier!

Aangesloten bij: